Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Školní 3D tiskárna bojuje proti šíření nemoci

Foto

V době, kdy je nedostatek ochranných pomůcek, se student kvinty našeho gymnázia, který zvládá práci s 3D tiskárnami, rozhodl, že pomůže v boji proti šíření nemoci tím, že bude vyrábět ochranné štíty na obličej. Ty brání šíření kapénkové infekce. Na 3D tiskárnách gymnázia a MDDM tak za dva týdny usilovné produkce vyrobil již více jak 150 kusů této pomůcky, přičemž výroba jednoho trvá několik hodin. Kromě toho vyrobil také desítky zakladačů na šití roušek. V posledních dnech přidal ještě výrobu ochranných brýlí. Vývoje modelu štítu, který se dnes tiskne po celé republice, se díky internetu také sám aktivně účastnil. Komunita 3D tiskařů pak po celé ČR vyrobila již více než šedesát tisíc kusů ochranných štítů. Jakub pomohl vybavit již několik ordinací lékařů v Ostrově a okolí, Zdravotnickou záchrannou službu KK, Hasiče Ostrov, Městskou policii, Policii ČR v Ostrově a řadu dalších institucí. Ve spolupráci s komunitou tiskařů z našeho kraje pak také dodali více než šedesát kusů do Karlovarské krajské nemocnice. Zásadou tiskařů a celé komunity je, že štíty se rozdávají zdarma, materiál na výrobu dodávají sponzoři.

 
Věříme, že takovéto a další pomůcky pomohou k tomu, abychom se již brzy vrátili k normálnímu životu a na tuto dobu jen vzpomínali. Jakubovi patří dík za pomoc v boji proti zákeřné chorobě. Velký dík patří také obyvatelům Ostrova a okolí, kteří v prvních dnech shromáždili fólie na výrobu průhledu.


Zpět

Gymnázium Ostrov