Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

První zahraniční postcovidová exkurze mířila do Anglie

Foto

 Už jsme ani nedoufali, že to bude možné, ale zázrak se stal. Jakmile Británie zrušila covidová opatření a otevřela své brány turistům, bylo jasné, kam zamíříme. První postcovidovou exkurzi jsme stihli ještě letos těsně před koncem školního roku a vydali jsme se s nadšenými angličtináři do hrabství Devon a Cornwall objevovat jejich krásy, taje a legendy, ochutnávat tamní speciality, jako oblíbené „cream tea“ a „Cornish pasty“, obdivovat jedinečnost anglické architektury a zažít Anglii, o které se na hodinách tolik učíme, na vlastní kůži. Bydlení v rodinách asi nemusíme nikterak zdůrazňovat, ale čemu je třeba věnovat pozornost, byla jejich pohostinnost a komunikativnost. Naši studenti si tedy procvičovali a zdokonalovali angličtinu nejen během dopolední výuky, kde je moc chválili, ale také po návratu z výletů, kdy mohli sdělit dojmy z celého dne.

Lví podíl na úspěšnosti celé exkurze měla skvělá průvodkyně Mgr. Ivana Bouchnerová z agentury PRO Travel, která nám byla po celou dobu k dispozici, a byla to právě ona, kdo vybral tyto skvělé destinace a tím zprostředkovala všem krásné zážitky. Její neotřelý výklad doplněný o úryvky četby zaujal všechny účastníky, troufám si říci včetně řidičů ze společnosti Uchytil.cz, kteří nás s naprostým přehledem a klidem téměř anglickým, bezpečně protáhli všemi uzoučkými silničkami a zatáčkami a společně s průvodkyní Ivčou tvořili spolehlivé trio, na které bychom se rádi obrátili i v příštích letech.

Více v obrazové příloze.

 

Jana Kitzbergerová

Pavlína Hrochová

Věra Hechtová



Zpět

Gymnázium Ostrov