Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

První část výměny s Nizozemím je za námi

Foto

 V pátek 18.10.2013 jsme se vrátili z první části výměnného pobytu s nizozemskou školou Marianum z příhraničního městečka Groenlo.

Program výměny byl jak v rukou nizozemských učitelů tak jejich studentů. Mladí Holanďané přivítali své návštěvy a v neděli pro ně měli přichystané různé programy, aby mohli ukázat, jak funguje typická holandská rodina. V následujícím týdnu jsme podnikali výlety do královského paláce Het Loo, do národního parku De Hoge Veluwe, nejednou jsme zmokli, hráli bowling tak trochu po holandském způsobu a prohlédli jsme si samotné hostitelské město.
Středa byla věnovaná návštěvě Amsterdamu, kde jsme se v Říšském muzeu mohli seznámit s obrazy holandských mistrů, z nichž jsou Holanďané nejvíce hrdi na Rembrandtovo plátno s názvem Noční hlídka.
Na čtvrtek večer byli do školy pozváni rodiče a studenti shrnuli týden v prezentacích, v nichž zároveň porovnali život u nás a v Holandsku. Rozdílů našli mnoho a to nejen v ježdění na kole za jakéhokoli počasí, ale mnohdy i ve zvyklostech obou zemí.
Na jaře přijedou Holanďané k nám a tak i my jim budeme moct ukázat, jak se u nás bydlí a něco z našich místních krás.
Pokračování příště
Jana Kitzbergerová & Robin Souček


Zpět

Gymnázium Ostrov