Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Projekt Edison na našem gymnáziu

Foto

Tento rok se naše škola zapojila do nového projektu Edison, který si klade za cíl spojovat mladé lidi odlišných kultur a národností a prolomit tak prohlubující se mezikulturní bariéru. Projekt zaštiťuje a zprostředkovává studentská organizace AIESEC, což je největší studenty řízená organizace na světě.

 

V rámci projektu k nám přijelo sedm zahraničních hostů z Brazílie, Mexika, Indonésie, Vietnamu, Číny, Turecka a Egypta. Jsou to studenti z vysokých škol a u nás chodí do vybraných hodin angličtiny a biologie, seznamují nás se zvyky, tradicemi a situací v jiných zemích.

 

Stážisté tento týden pobývají v rodinách našich studentů, které jim poskytují zázemí, a my doufáme, že kromě zdokonalení se v angličtině také mezi sebou naváží kontakty a získají tak nové a zároveň poněkud exotické přátele.

 

Máme za sebou první den tohoto týdenního projektu a ohlasy jsou pouze pozitivní. V pátek by celá akce měla být zakončena tzv. Global Village, při níž budou studenti představovat své země u svých stánků.

 

Celou akci pak formálně zakončí maturitní ples a pak budou mít stážisté poslední víkend, který stráví se svými hostiteli, v neděli je v rámci štafety předáme další škole.

 

Více o agentuře AIESEC a projektu naleznete pod tímto odkazem: http://www.aiesec.cz/projekty/edison

 

Jana Kitzbergerová, Dagmar Žerebjatjevová & Robin Souček



Zpět

Gymnázium Ostrov