Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Zlato a bronz z republiky pro chemiky!

Foto

V posledním lednovém týdnu se v Praze na Vysoké škole chemicko–technologické a na Univerzitě Karlově konalo národní (celostátní) kolo 50. ročníku Chemické olympiády pro kategorie A a B. Do nejtěžší kategorie A se z naší školy probojovali Adam Přáda, Jan Šugar a Soňa Ondrušová. Do kategorie B se probojovali opět Jan Šugar a Zdeněk Leitner. Protože soutěžit se mohlo jen v jedné kategorii, musel si Jan Šugar vybrat, ve které se zúčastní. Honza si vybral tu těžší (A), což pro něj znamenalo bojovat s o dva roky staršími, mezinárodními koly protřelými, soutěžícími. Jak tedy vše dopadlo?

 

Adam Přáda získal v kategorii A první místo! Jan Šugar třetí místo. Jak bylo již zmíněno, Honza tak porazil i účastníky loňského mezinárodního kola. Adam i Honza tak postupují do boje o mezinárodní kolo v Hanoji. Soňa Ondrušová byla 34. Celkem v ČR tuto kategorii konalo asi 110 soutěžících.

 

V kategorii B byl Zdeněk Leitner jedenáctý. Stal se také úspěšným řešitelem. Celkem v ČR konalo tuto kategorii více než 250 soutěžících. Nutno podotknout, že Zdeněk byl o rok až dva mladší, než všichni ostatní v národním kole.

 
Všem čtyřem členům výpravy Gymnázia Ostrov děkujeme za vynikající reprezentaci naší školy a přejeme úspěch i v dalších kolech a soutěžích!
 


Zpět

Gymnázium Ostrov