Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Francouzštináři oceněni na Velvyslanectví Francouzské republiky

Foto

Francouzštináři byli oceněni Zvláštní cenou pro školu za nejvyšší a nejlepší participaci nejmladších ročníků víceletých gymnázií, gymnázií a středních škol v soutěži Chutě Francie neboli Za objevováním labužnické Francie!

 

Cenu osobně předal J.E. pan Jean Pierre Asvazadourian, velvyslanec Francouzské republiky v pátek 13. června 2014 na recepci v sídle Velvyslanectví Francouzské republiky v Praze.

 

Recepce se zúčastnili pouze hosté jmenovitě pozvaní ředitelem Francouzského institutu panem Olivier Jacquotem, který soutěž vyhlásil v rámci Týdne francaise 2014. Cenou jsou hodnotné encyklopedie, učebnice, knihy, DVD, skupinová vstupenka do Kina35 (kino Francouzského institutu) a čokoládová Eifelovka. Na recepci a následném koktejlu byly podávány speciality francouzské kuchyně.

 

Studenti prokázali svoji znalost art de vivre a vzorně reprezentovali školu. Ocenění a především osobní setkání s panem velvyslancem je velkou motivací pro studenty i jejich učitelku do další práce.

 

Ivana Šlemrová, učitelka FJ



Zpět

Gymnázium Ostrov