Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Přípravné kurzy na přijímací zkoušky pro žáky základních škol

 Gymnázium Ostrov vychází vstříc přáním rodičů žáků základních škol, která zazněla na Dni otevřených dveří 17. ledna, a pro žáky 5. a 9. tříd základních škol, kteří podají přihlášku ke studiu na naší škole, zorganizuje přípravné kurzy na přijímací zkoušky.Kurzy jsou zdarma.

 
 Co bude obsahem kurzů?
Žáci si nejprve v podmínkách stanovených pro „ostrou“ zkoušku vyzkouší ilustrační testy společnosti CERMAT z českého jazyka a matematiky, které budou pro veřejnost zpřístupněny 6. února na stránkách www.cermat.cz, a poté s nimi budou jednotlivé testové úlohy podrobně probrány a vysvětlen postup řešení.
 
 Kurzy proběhnou ve dvou termínech v druhé polovině března, vždy v sobotu od 9.00 do 12.00 v prostorách Gymnázia Ostrov. Jeden termín bude věnován přípravě z matematiky, druhý přípravě z českého jazyka a literatury.
Konkrétní termíny a bližší informace k organizaci kurzů budou zveřejněny na stránkách školy do 15. února.
 
 Jak se na kurzy přihlásit?
Rodiče mohou přihlásit své děti prostřednictvím přiloženého formuláře do 15. března na emailovou adresu jirifresser@gymostrov.eu
 
Přihláška na přípravný kurz pro přijímací zkoušky.doc
 
Případné další dotazy týkající se kurzů můžete adresovat emailem na jirifresser@gymostrov.eu nebo telefonicky na číslo 353433788  - 
Mgr. Jiří Fresser
 


Zpět

Gymnázium Ostrov