Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Angličtináři naší školy na 3. místě z 254 škol

    S velkým potěšením se s Vámi chceme podělit o úspěch, ve který jsme jen tajně doufali, když jsme své studenty nominovali do soutěže Angličtinář roku, byť o kvalitě výuky anglického jazyka na naší škole jsme pevně přesvědčeni. Soutěž spočívá v tom, že studenti z různých středních škol zasednou ve stejný den a stejný čas k počítačům a vyplní co nejrychleji a co nejsprávněji onilne test z anglického jazyka, jehož součástí je čtení, poslech a práce s videem. Test je na poměrně vysoké úrovni (B2 - C1). 
    A jak to dopadlo? Naše škola se umístila na 3. místě z celkového počtu 254 škol (když se podíváte na přehled, uvidíte, že jsme obklopeni převážně školami z Prahy, Brna a Ostravy) a na 7. místě mezi  školami z celkem 19 evropských zemí. Z celkového počtu 6 311 studentů ČR máme hned 2 v první dvacítce. Považujeme to za obrovský úspěch, neboť konkurence v této soutěži rok od roku stoupá. Každý student obdrží na svůj email informace o svém konkrétním výsledku. Jistě se zúčastníme i příští rok. Za perfektní technické zázemí této soutěže děkujeme Mgr. Miroslavě Vaicové a Mgr. Ladislavu Ščerbovi.


Za předmětovou komisi anglického jazyka Mgr. Vendula Mokruschová




Zpět

Gymnázium Ostrov