Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Za tajemstvím tranzitů

Foto

V pondělí 9. května se sedm statečných účastníků astronomického kroužku vypravilo na karlovarskou Hvězdárnu Františka Krejčího.

Podobně jako na minulém výletě do Prahy jsme měli připravený bohatý program. Tentokrát jsme se věnovali zajímavému úkazu, tranzitu planety Merkur přes sluneční disk.  

Teoretická přednáška nás čekala jen jedna, pak jsme se již naplno věnovali pozorování a monitorování této astronomické zajímavosti. Nejvíce znalostí a praktických dovedností lze totiž získat tak, že neplavce hodíte do vody.

Lze bez nadsázky říci, že jsme si vedli dobře, a dokonce jsme také své znalosti hned využili. Během programu pro veřejnost jsme totiž také pomáhali s prováděním a obsluhou pozorovací techniky.

Odcházeli jsme plni zajímavých zkušeností, které budou užitečné nejen v astronomii.

Akce se setkala s dobrým ohlasem, jak jsme měli možnost zjistit hned na další schůzce astronomického kroužku.

Těšíme se tedy na další výlety a exkurze, třeba také společně s vámi! Rádi vás uvítáme na kroužku, stačí se domluvit a přijít se třeba i podívat.

Těšíme se na vás!

Za tým organizátorů Vojtěch Laitl

 



Zpět

Gymnázium Ostrov