Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Zahájení Bavorsko-českého výměnného školního roku 2017/2018

Foto

 Letošní Bavorsko – český výměnný školní rok byl slavnostně zahájen 26. září v Egerland-Kulturhaus v Marktredwitz, kde se sešli jeho organizátoři a aktéři jak z české, tak i z bavorské strany. Vzácným hostem byla Generální konzulka České republiky v Mnichově Ing. Kristina Larischová.

Projekt, který organizuje Euregio Egrensis, umožňuje studentům českých středních škol a gymnázií strávit školní rok na partnerských gymnáziích v Bavorsku.  Během  22 let využilo tuto možnost již více než 550 středoškoláků z celé České republiky. Jsme velice rádi, že k partnerům tohoto projektu se může řadit také naše škola.

Mezi 24 studenty středních škol z Karlovarského, Plzeňského a Libereckého kraje, kteří stráví letošní školní rok na bavorských gymnáziích, jsou i ostrovští gymnazisté Linda Krausová, Marek Kunzmann a Martin Nejedlý. Všichni již úspěšně začali své studium na Luisenburg-Gymnasium Wunsiedel.

Na setkání v Marktredwitz, kterého se kromě českých studentů zúčastnili také jejich rodiče a pedagogové z mateřských českých škol, se  společně se svými českými spolužáky z ostatních bavorských gymnázií podělili o první zkušenosti  a dojmy ze studia a života v Bavorsku. Jejich vystoupení proběhla v německém jazyce.  Třídní profesorka našich studentů PaedDr. Jitka Brychtová s potěšením konstatovala, že jejich němčina zaznamenala výrazný pokrok.

Lindě, Markovi i Martinovi držíme palce a přejeme hodně štěstí a úspěchů nejen při studiu, ale i v  osobním životě.

Mgr. Jiří Fresser 



Zpět

Gymnázium Ostrov