Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Debata s prezidentskými kandidáty ve Světozoru v Praze

Foto

V pondělí 11. prosince 2017 se studenti společenskovědního semináře GO účastnili debaty studentů s pěti prezidentskými kandidáty v pražském kině Světozor. Účastnilo se jí 335 středoškoláků z celé republiky. Na otázky studentů odpovídali pánové Jiří Drahoš, Petr Hannig, Marek Hilšer, Michal Horáček a Jiří Hynek. Debatu moderovala Veronika Sedláčková. Jiří Drahoš při debatě se studenty upozornil na zásadní problém nedostupnosti bydlení. „U mladých lidí vidím problémy s bydlením, zhruba 50 procent lidí do 29 let bydlí u rodičů. Prezident musí o těchto věcech mluvit hlasitě v parlamentu, v Senátu a na vládě“ řekl. Další z kandidátů v boji o prezidentský post Michal Horáček za prioritní považuje oblast změn ve školství. Na to by se podle něj měl budoucí prezident zaměřit. „Musíme dát přednost kreativitě, chtěl bych rozdělit vzdělanost, tedy schopnost myslet v souvislostech, a vzdělávání“. Studenti se zajímali také o problém migrace. Všichni zúčastnění kandidáti v boji o Hrad se shodli, že hlas Česka v EU musí být výraznější. Proti vzniku společné obrany se pak postavil Michal Horáček. Podle něj vznik není možný, musela by vzniknout celá nová Lisabonská smlouva. Zdůraznil spíše potřebu hlídat vnější hranice EU...

www.jsns.cz/o-jsns/aktuality/155136-debata-studentu-s-prezidentskymi-kandidaty

Po debatě přítomní studenti volili, kdo je svým projevem na debatě nejvíce zaujal. Hosté debaty obdrželi následující počet hlasů:

 Marek Hilšer - 83

 Jiří Drahoš - 68 

 Michal Horáček - 58

 Petr Hannig - 9

 Jiří Hynek - 9

 

Ivan Machek 



Zpět

Gymnázium Ostrov