Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Austrálie se nás týká

Foto

 O krutých a ničivých požárech, které již několik dlouhých a nekončících měsíců sužují australský kontinent netřeba nikterak dlouze referovat.  V Austrálii lehlo popelem území větší než celá naše republika a o život přišly desítky lidí a odhady mluví a o více jak miliardě zvířat.

Požáry jsou pro tuto zemi sice typické a pro jisté zástupce flóry i nezbytné, ale letošní ohně přesáhly únosnou míru a planeta je ohrožena ztrátou endemických druhů. Jedním, který se ocitl v největším nebezpečí, je vačnatec koala, jelikož právě jemu vyhořela podstatná část potravy, což jsou listy z eukalyptových stromů.

Ani na ostrovském gymnáziu nám osud těchto roztomilých malých medvědů není jedno, takže jsme se jako jedna angličtinářská skupina kvinty A dali do pečení a využili dne otevřených dveří, kde návštěvníci mohli ochutnat typické australské ANZAC sušenky, které fasovali australští vojáci už za 1. světové války a taky Pavlovu, o jejíž původ se dodnes Austrálie pře s Novým Zélandem.  Pro tento den, jsme jim ale toto prvenství nechali. Nápad to nebyl vůbec špatný, neboť jsme utržili 5510,-Kč a po krátké poradě bylo jasno. Pošleme to na koaly! Snad to bude stačit alespoň na několik obvazů nebo medikamentů.

Sluší se vyjmenovat hlavní pekařky sušenek, kterými byly Marta Šafářová, Lucka Nguyenová, Lucka Pavlíková a Bára Šafránková. Carol Štuksová oslnila všechny svými nepřekonatelnými mini Pavlova a ve slušivých pravých a nefalšovaných honáckých kloboucích je s ní prodával Jakub Zapletal. Ostatní ze skupiny přispívali peněžně a nadšením.

Jana Kitzbergerová

Angličtinářka pečící skupiny kvinty A

Pomoc Austrálii přes ZOO Praha
Číslo účtu: 43-6804660247/0100
Variabilní symbol: 12020
Poznámka pro příjemce: Austrálie

https://www.zoopraha.cz/aktualne/ostatni-clanky/12130-pres-milion-korun-na-pomoc-australii-2



Zpět

Gymnázium Ostrov