Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Online hodina s jižní Afrikou

Foto

Corona nás uvěznila doma, cestovat dnes za exotikou je spíše sen než realita, ale co když exotika přijde za Vámi?

 

Stalo se. Do hodiny angličtiny kvarty B jsme pozvali paní Mgr. Martinu Prokopovou, Češku pracující pro mezinárodní leteckou společnost, která už 7 let žije v Jihoafrické republice v Kapském městě. Její vyprávění bylo natolik zajímavé a poutavé, že jsme dokonce maličko přetáhli, ale to, hádám, nikomu nevadilo.

 

Martina nám ukázala na fotkách všechny možné úhly ikonické Stolové hory, na kterou má mimo jiné i exkluzivní výhled z balkónu, a další místa jako je např. Cape Point. Přišla řada i na safari s pro nás tak oblíbenou a výjimečnou faunou.

 

Tato hodina příjemným způsobem uzavřela téma Jihoafrické republiky, kdy jsme v hodinách shlédli videa o Cape Townu, Nelsonu Mandelovi a problematice apartheidu.

 

Nakonec zbyl prostor i na pár dotazů týkajících se třeba afrikánštiny, tradičního jídla, ale také covidové situace v JARu. Nebojím se říct, škoda jen, že tentokrát měla hodina jen 45 min.

 

Májo, moc děkujeme za vzpruhu a zpestření distanční výuky. Bylo to lekker!

 

Jana Kitzbergerová



Zpět

Gymnázium Ostrov