Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

A máme postup do celostátního kola Olympiády v českém jazyce!

 47. ročník Olympiády v českém jazyce pro I. kategorii (8. a 9. ročníky ZŠ a odpovídající třídy víceletých gymnázií) se letos odehrával online. Každé kolo probíhalo v jednom ročním období: školní na sklonku podzimu, okresní v zimě a krajské letos na jaře. A ve všech kolech naše škola obstála se ctí!

Kateřina Appeltauerová a Adéla Hrochová (obě V4.A) se úspěšně probojovaly ze školního do okresního kola a v něm Káťa obsadila první místo a Adéla byla druhá. Obě děvčata se svědomitě připravovala i na krajské klání. Zapeklité jazykovědné úkoly, se kterými si naše reprezentantky poradily, a jejich nápaditá slohová práce přinesly ovoce. V konkurenci žáků Karlovarského kraje se Adéla Hrochová umístila na šestém místědruhé místo Kateřiny Appeltauerové znamená postup do celostátního kola, do něhož postupují za každý kraj dva nejlepší! Kruh ročních období se tak uzavírá – Káťa bude naši školu reprezentovat v ústředním kole v létě.

Blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy!

Za předmětovou komisi

Mgr. Naděžda Čechmanová



Zpět

Gymnázium Ostrov