Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Úspěchy v okresním kole Matematické olympiády

Okresního kola Matematické olympiády, které se konalo ve středu 12. dubna 2023 na našem gymnáziu, se v kategoriích Z6, Z7 a Z8 zúčastnilo celkem 44 žáků 6.-8. tříd ZŠ a prim až tercií VG z celého okresu.
Naše gymnázium reprezentovalo 7 studentů, kteří ve svých kategoriích obsadili první až pátá místa. Konkrétně:
  1. místo Kateřina Brandtlová (V1.B)
  2. místo Julie Slámová (V3.B)
  3. místo Viktor Majkus (V1.B)
  4. místa Gabriela Kässová (V2.A) a Ondřej Mach (V3.A) a
  5. místa Jan Kouřil (V1.B) a  Tomáš Růžička (V2.A)
Všem účastníkům děkujeme za odvahu, zapojení se a důstojnou reprezentaci v náročné předmětové soutěži, jakou Matematická olympiáda bezesporu je, a medajlistům gratulujeme k jejich výborným umístěním.
 
Netrpělivě očekáváme i výsledky krajského kola MO, které se konalo v Chebu již 28. března a kde nás reprezentoval Jeroným Šťastný z kvarty B.
 
Podrobné výsledky si je možné prohlédnout na stránkách: http://www.kvkskoly.cz/soutez/Stranky/souteze.aspx?dt=1.3.2023&rb=0&fn=Matematick%c3%a1+olympi%c3%a1da&sr=2022-2023.
Pokud Vás zajímají úlohy, které studenti řešili, i s výsledky je naleznete na stránkách MO: https://www.matematickaolympiada.cz/mo-pro-zs/rocnik/72-rocnik?region=CZ0412#tab-O.
 
Za matematiky NG Dagmar Machková
 


Zpět

Gymnázium Ostrov